100+ letnik še bo dalje pičil s svojo Fiat Pando: Italijan pri 102 letih uspešno opravil izpit za podaljšanje vozniškega dovoljenja

0

Italijan Mario Bonetti lahko kljub zavidljivi starosti 102 let še naprej vozi svoj avto Fiat Panda, saj je zdrav ter še vedno dobro vidi in sliši. Bonetti, rojen leta 1920 v toskanskem obmorskem letovišču Viareggio, je vozniško dovoljenje prvič dobil pred več kot 80 leti, ko je bila Italija še monarhija, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

“Moj stric je zelo močan, dobro vidi, je radoveden, inteligenten in tudi sliši dobro,” je v pogovoru za italijanski časnik La Nazione o Bonettiju povedala njegova nečakinja Adriana Bonetti.

“Na letnem izpitu za podaljšanje vozniškega dovoljenja je bil povsem miren. Izpraševalec mu je le svetoval, naj bo vedno zelo previden. Mario, upokojeni inženir, s svojo Pando vsak dan prevozi pot, ki jo natančno pozna. Na izlete pa hodi le na krajše razdalje v zelo majhnem radiju,” je še dodala Bonettijeva.

Junija letos je izpit za podaljšanje vozniškega dovoljenja uspešno opravila tudi 100-letna Candida Uderzo iz Breganze v Benečiji. Tako lahko še naprej vozi svojega Fiat Punto, ki ga uporablja za manjše nakupe v mestu, medtem ko se na obisk k 95-letni sestri Riti odpravi kar s kolesom.

Italija je sicer ena od držav z največ starostniki na svetu. Vas Perdasdefogu na Sardiniji, kjer je od 1778 prebivalcev kar osem ljudi starih 100 ali več let, je bila vpisana v Guinnessovo knjigo rekordov kot občina z največjim deležem stoletnikov glede na število prebivalcev na svetu, še navaja APA.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen