Trener kijevskega Dinama zgrožen nad vzkliki ‘Vladimir Putin’ v Istanbulu, Čeferin še vedno molči

0

Trener kijevskega Dinama Mircea Lucescu je bil zgrožen nad navijači turškega Fenerbahčeja, ki so na povratni tekmi lige prvakov proti kijevskemu Dinamu na tribunah žalili njegovo ekipo z vzkliki vodje agresorske države nad Ukrajino Vladimirjem Putinom.

“Na tekmi je šlo vse po načrtu, nisem pa računal na navijače in njihovo skandiranje. Res žalostno,” je davi sredino tekmo za časnik Fanatik komentiral trener. Ta se iz protesta po tekmi tudi ni udeležil obvezne novinarske konference. Trener tekmecev Jorge Jesus pa neprimernega obnašanja navijačev še ni komentiral.

Turškim navijačem je skandiranje ušlo iz nadzora po 57. minuti, ko je Vitalij Bujalskij v 57. minuti Dinamu zagotovil vodstvo. Turki so sicer Izenačili, po podaljšku in golu Oleksandra Karavajeva pa so v tretji krog kvalifikacij napredovali Ukrajinci. Tam jih čaka avstrijski Sturm iz Gradca.

Na tekmi je v dresu Dinama nastopil tudi Benjamin Verbič, ki pa je že pred polčasom zaradi poškodbe zapustil igrišče, Miha Zajc v turškem moštvu pa ni dobil priložnosti.

Neprimerno obnašanje turških navijačev je bila tudi vroča tematika socialnih omrežij v sredo in v četrtek. Zdaj bo zanimivo, kako se bo nanj odzvala Evropska nogometna zveza, ki prepoveduje vsakršno nestrpnost in diskriminacijo na tekmah. Nenazadnje pa je Uefa tista, ki je iz svojih tekmovanj izključila ruske klube, in skandiranje imena ruskega predsednika je bila klofuta tudi za stališča evropske krovne zveze pod vodstvom slovenskega predsednika Aleksandra Čeferina.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen