Brazilija Italiji izročila “kokainskega kralja Milana” Rocca Morabita

0

Brazilske oblasti so Italiji izročile Rocca Morabita – enega najbolj iskanih zločincev v zahodni sosedi in “kokainskega kralja Milana” s tesnimi povezavami z eno od dveh najmočnejših italijanskih mafijskih združb ‘Ndrangheto. Po več kot dveh desetletjih na begu so ga aretirali lani v Braziliji, danes pa je pristal na letališču v Rimu.

Na rimsko letališče Ciampino so ga prepeljali z manjšim letalom italijanske države, policija pa je nato objavila videoposnetek njegovega prihoda, poročajo tuje tiskovne agencije, med drugim italijanska Ansa, avstrijska APA in nemška dpa.

55-letni Morabito je bil na italijanskem sodišču pred leti v odsotnosti že obsojen na 30-letno zaporno kazen zaradi trgovine z mamili in pripadanja mafiji. Po navedbah policije gre za enega glavnih akterjev mednarodne trgovine z mamili, še posebej preprodaje mamil med Južno Ameriko in Milanom, ki je bil na italijanskem seznamu najnevarnejših zločincev na begu.

Roki pravice se je Morabito sicer izogibal več kot 20 let. Septembra 2017 so ga v Urugvaju prijeli, a mu je tik pred izročitvijo Italiji slabi dve leti kasneje uspelo pobegniti iz zapora v prestolnici Montevideo.

Še slabi dve leti kasneje so ga nato v Braziliji izsledili pripadniki posebnih karabinjerskih enot ob pomoči brazilskih kolegov in ameriških preiskovalcev, nakar ga je brazilska policija maja lani aretirala.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen