Bidnovo zdravje se po okužbi z novim koronavirusom še naprej izboljšuje

0

Ameriški predsednik Joe Biden, ki so mu v četrtek potrdili okužbo z novim koronavirusom, dobro prenaša zdravljenje, njegovi simptomi se še naprej izboljšujejo, je danes v pismu, ki ga je objavila Bela hiša, sporočil predsednikov osebni zdravnik Kevin O’Connor.

Predsednik ima vneto grlo in je še vedno hripav, ima izcedek iz nosu, kašlja in ima bolečine v mišicah, je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa sporočil O’Connor. Predsednikov pulz, krvni tlak in temperatura so normalni, nasičenost krvi s kisikom pa je še vedno odlična, je dodal.

Biden, ki je sicer proti covidu-19 cepljen z dvema poživitvenima odmerkoma, bo še naprej bo jemal protivirusno zdravilo paxlovid.

O’Connor je še sporočil, da je Biden glede na analizo verjetno okužen s podrazličico omikron BA.5, ki trenutno botruje 75 do 80 odstotkom vseh okužb v ZDA.

Bela hiša je v četrtek sporočila, da je 79-letni Biden okužen z novim koronavirusom, vendar še naprej v izolaciji opravlja svoje uradne naloge.

Biden je v petek na virtualnem srečanju s svojo gospodarsko ekipo, ki se mu je pridružil iz svoje rezidence v Beli hiši, govoril s hripavim glasom. “Počutim se veliko bolje kot se zdim,” je dejal.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen