V ruševinah raketiranega bloka v Kijevu ujeti številni ljudje

0

V ruševinah devetnadstropnega stanovanjskega bloka v Kijevu, ki je bil danes tarča ruskega raketnega obstreljevanja, so ujeti številni ljudje, je sporočil predstavnik ukrajinskih oblasti. Zaenkrat še ni jasno, ali je jutranji napad zahteval tudi žrtve.

Svetovalec ukrajinskega notranjega ministra Anton Haraščenko je preko Telegrama sporočil, da je ena raketa zadela stanovanjski blok, druga pa je padla na območje vrtca. Obe stavbi sta v kijevskem okrožju Ševčenko, je povedal po poročanju nemške tiskovne agencije dpa.

Po poročanju dopisnika francoske tiskovne agencije AFP so po zadetku rakete zagorela tri zgornja nadstropja. Gasilci se še vedno trudijo pogasiti ognjene zublje.

Po dosedanjih podatkih so bili ranjeni najmanj štirje ljudje, med njimi tudi sedemletna deklica. A veliko ljudi naj bi bilo tudi ujetih v ruševinah. Med njimi tudi mati omenjene deklice, je sporočil župan Kijeva Vitalij Kličko.

Stanovanjski blok sicer stoji v bližini tovarne orožja Artem, ki je bila že večkrat tarča ruskih napadov.

Ruski napadi so se sicer zdaj po več tednih premora znova okrepili. Skupno je v Kijev in okolico danes priletelo že 14 raket, je sporočil ukrajinski poslanec Oleksi Hončarenko.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen