V bližini Garmisch-Partenkirchna se je iztiril vlak: 4 smrtne žrtve in 30 poškodovanih potnikov

0

Na jugu Nemčije v bližini mesta Garmisch-Partenkirchen se je danes zgodila železniška nesreča, v kateri so umrli najmanj štirje ljudje, več deset pa jih je poškodovanih, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Vlak, na katerem je bilo v času nesreče približno 140 potnikov, se je iztiril v vasi Burgrain blizu gorskega letovišča Garmisch-Partenkirchen. Zaradi poškodb vsega skupaj obravnavajo 30 ljudi, od tega jih je 15 huje poškodovanih, so po poročanju dpa sporočile lokalne oblasti v Garmisch-Partenkirchnu.

Potniški vlak, ki je iz Garmisch-Partenkirchna potoval proti Münchnu, se je iztiril iz zaenkrat neznanih razlogov. Prevrnili so se trije vagoni. Stekla je obsežna reševalna akcija, v kateri je sodelovalo okoli 500 reševalcev, ki so iz razbitin reševali ujete potnike.

Pri reševalni akciji so pomagali tudi policisti in vojaki, ki v bližini kraja, kjer se je zgodila nesreča, sodelujejo pri pripravi na vrh skupine G7, ki ga bo priljubljeno gorsko letovišče v dvorcu Elmau gostilo med 26. in 28. junijem. Aktivirani so bili tudi trije helikopterji iz avstrijske Tirolske.

Na nesrečo se je odzval ministrski predsednik Bavarske Markus Söder, ki je sporočil, da je zaradi tragičnega dogodka šokiran in močno prizadet. “Z družinami žrtev žalujemo, vsem poškodovanim pa želimo čimprejšnje okrevanje,” je zapisal na Twitterju. Izrazil je tudi spoštovanje do dela reševalcev in se vsem zahvalil za trud, še navaja dpa.

Zadnja železniška nesreča s smrtnim izidom se je v Nemčiji zgodila 14. februarja letos, ko je po trku dveh lokalnih vlakov v bližini Münchna umrl en človek, 14 pa jih je bilo poškodovanih, navaja francoska tiskovna agencija AFP.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen