Rotary ponovno podelil štipendije mladim in izstopajočim talentom

0

Rotarijci s štipendijami nadarjene dijake in študente neodvisno spodbujajo k študiju in dosegu najvišjih možnih strokovnih znanj. Letošnji štipendiji sta si po tehtnem izboru priborila mlada glasbenica Manja Pančur in fizik Matevž Matjašec.

Matevž Matjašec se je podelitve udeležil preko spleta.

»Cilj Rotary organizacije je pomagati v vsakdanjem življenju. Skladno s tem ciljem se trudimo, da bi nadarjenim in perspektivnim dijakom in študentom odprli vrata do lepše prihodnosti. Zato smo izjemno ponosni, da vsako leto podeljujemo štipendije mladih talentom. S štipendijami želimo mlade podpreti na njihovi študijski poti na priznanih ustanovah in pri razvoju strokovnih znanj. Saj veste, na mladih svet stoji,« so povedali pri Rotary klubu Ljubljana.

Vsi kandidati za Rotary štipendije imajo izredne študijske ocene, visoka priznanja, nagrade in dosežke v dodatnih izobraževanjih, strokovnih tekmovanjih in predstavitvah. Izmed štirih kandidatov sta si letos Rotary štipendijo priborila flavtistka Manja Pančur in fizik Matevž Matjašec. Manja zaključuje dodiplomski študij koncertne smeri flavta na univerzi za upodabljajočo umetnost na Dunaju, kjer bo nadaljevala tudi na magistrski stopnji. Matevž pa se izobražuje na dodiplomskem študiju fizike na King’s College v Londonu in bo odšel na magistrski program umetna inteligenca Univerze Cambridge.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen