Podari nasmeh – projekt, ki združuje Rotary Slovenija, OKS in Petrol

0

Rotary Slovenija je skupaj s Steklarno Hrastnik v juniju 2021 predstavil steklenko Glassy Classy. Njen namen je doseči, da Slovenija v petih letih postane prva država na svetu brez uporabe plastenk za enkratno uporabo. Nadaljujejo s projektom »Podari nasmeh«, ki je nastal v partnerstvu s Petrolom in Olimpijskim komitejem Slovenije (OKS). Poleg doseganja cilja zmanjšanja odpadne embalaže, si prizadevajo pomagati tudi športnikom iz socialno šibkejših okolij.

»Veseli nas, da se k iniciativi za svet brez plastike pridružuje vse več partnerjev,« je povedal Iztok Seljak, konceptualni vodja projekta in guverner Distrikta 1912, in nadaljeval: »Svet lahko na bolje spremenimo le z lastnim zgledom in nakup steklenke Glassy Classy je lahko prvi korak v lepšo, čistejšo in bolj zdravo prihodnost.«

Zaradi svoje dobrodelnosti projekt Glassy Classy uživa v podpori številnih športnikov, med njimi so ambasadorji Janja Garnbret, Benjamin Savšek, Peter Kauzer, Žan Kranjec, Žan Košir in drugi.

Podpora lokalni proizvodnji in mladim športnikom

Sklenitev partnerstva je bila za Petrol velikega pomena, saj se pri svojem delovanju vedno zavzemajo za trajnost in podporo lokalnim iniciativam. Od vsakega nakupa steklenke, ki bo na voljo na izbranih Petrol bencinskih servisih in eShopu, bodo namenil donacijo 2,5 eur za program Botrstvo v športu, ki deluje pod okriljem Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje in Olimpijskega komiteja Slovenije. Namen programa je poskrbeti za nadarjene mlade športnike, ki zaradi različnih vzrokov nimajo dovolj sredstev za športno udejstvovanje.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen