Orban: Podpiramo kandidaturo Ukrajine za članstvo v EU, ne pa tudi novih sankcij proti Rusiji

0

Madžarski premier Viktor Orban je v videoposnetku, ki ga je danes objavil na Facebooku, poudaril, da Madžarska podpira prizadevanja Ukrajine za pridobitev statusa kandidatke za članstvo v EU, vendar pa ne zagovarja novih sankcij proti Rusiji, saj da povzročajo gospodarske težave v Evropi, poroča madžarska tiskovna agencija MTI.

Orban je EU očital, da je s predlogi za nadaljnje sankcije povzročila dodatne gospodarske težave. “Zdaj potrebujemo mir in ne nadaljnjih sankcij, saj je mir edino zdravilo proti vojni inflaciji,” je dejal madžarski premier.

Ob tem je zagotovil, da bodo prihodnje razprave v okviru Evropskega sveta vključevale tudi gospodarski položaj Evrope, “ki ni prav nič rožnat”.

Orban je dodal še, da se je dopoldne pogovarjal z voditelji držav Zahodnega Balkana, še navaja MTI.

Madžarska je sicer ena najbolj prorusko usmerjenih držav EU, ki je močno odvisna od ruskega plina in nafte, Rusija pa za Madžarsko gradi tudi jedrsko elektrarno. Budimpešta je v EU zadrževala tudi zadnji sveženj sankcij proti Moskvi, ki je vključeval prepoved uvoza ruske nafte, dokler si ni izpogajala izjeme od embarga na rusko nafto.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen