Mag. Dejan Kaloh: Zaradi odgovorne politike in preglednosti delovanja javnih funkcionarjev ter odgovornosti do državljank in državljanov, je sprejem zakona o obveznem testiranju funkcionarjev na prepovedane droge več kot nujen!

4

“V SDS smo v parlamentarno proceduro vložili predlog zakona o obveznem testiranju funkcionarjev na prepovedane droge,” je v izjavi za javnost uvodoma dejal poslanec SDS, mag. Dejan Kaloh

Že dalj časa se v javnosti odpira vprašanje glede prisotnosti prepovedanih drog med slovenskimi politiki. Spomnimo na to, da Ljubljana sodi med evropska mesta z največ kokaina v odpadnih vodah in če samo promil od tega odpade na slovensko politiko, je to več kot zaskrbljujoče.

Zaradi odgovorne politike in preglednosti delovanja javnih funkcionarjev ter odgovornosti do državljank in državljanov, je sprejem takšnega zakona več kot nujen. Ne glede na to, da je ta zakon prišel iz opozicijskih vrst, pričakujem, da bo tudi med koalicijskimi strankami, dobil podporo.

Gre še za en pomemben kamen v mozaiku preventivnega delovanja na področju prepovedanih drog ter posledično z njihovim prometom ter koruptivnimi dejanji.

Testirani bi torej bili poslanci DZ, predsednik republike, predsednik vlade, ministri in državni sekretarji, “katerih pričakovano ravnanje je, da opravljajo naloge vestno, nepristransko in kakovostno”. Predpisan vzorec v predlogu zakona je vzorec las, urina ali krvi, za izvedbo postopka testiranja bi bil zadolžen Inštitut za sodno medicino Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani.

Vsak funkcionar bi se moral enkrat v koledarskem letu svojega mandata udeležiti testiranja na prisotnost prepovedanih drog v organizmu. Da pa ne bi kdo rekel, da se bo izbiralo vnaprej določene »tarče«, zakon predvideva nabor funkcionarjem, ki bi jih določili z žrebom. Testiranje se nato izvede v roku 48 ur od opravljenega žreba. Če bi funkcionar testiranje zavrnil, bi to štelo, kot da je njegov test pozitiven.

Za zaključek: rdeči noski so v zdravniških okoljih zaželeni, beli noski pa med izvrševanjem izpostavljenih političnih funkcij, nimajo kaj iskati.”

Št. komentarjev: 4
 1. Pubec pravi

  Upam, da se bo tudi on testiral

 2. METULJ pravi

  Panika v golobnjaku, hee! Pa na prepovedane droge naj testira pooblaščen laboratorij v tujini, seveda. Itak da bo parlament po navodilu vlade zavrnil obvezno testiranje. Slovenci gledamo izvajanje tega parlamentarnega cirkusa, podžganega z drogiranci in se čudimo – je to sploh mogoče!?

 3. Kondor pravi

  Ste vladali zadnje dve leti, zakaj niste vložili zakona v tem času.

  1. Re gornjemu pravi

   Ker bi se med njimi marsikaj ” odkrilo”
   P

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen