Član DVK Drago Zadergal vložil predlog za razrešitev direktorja službe DVK Dušana Vučka

4

Član Državne volilne komisije (DVK) Drago Zadergal je vložil predlog za razrešitev direktorja službe DVK Dušana Vučka. Očita mu nevestno, nepravilno in malomarno delo, napačen izračun poslanskih mandatov, zamude in napake pri tiskanju glasovnic in nepravilnosti pri odpuščanju. DVK bo predlog o razrešitvi direktorja obravnavala pred septembrom.

Zadergal v predlogu za razrešitev, ki ga je spisal v torek in tudi objavil na Twitterju, Vučku očita nevestno in nepravilno delo ter malomarno opravljanje svojih dolžnosti pri vodenju službe DVK, saj da ni izvedel tehničnih nalog za pravilno objavo začasnih in delnih izidov volitev v DZ. S tem je DVK po njegovem mnenju nastala nepopravljiva škoda zaradi padca zaupanja v institucijo, je zapisal v predlogu.

Očita mu tudi zamude pri tisku glasovnic za državnozborske volitve, kar je pomenilo, da je bilo glasovanje po pošti iz tujine onemogočeno večjemu številu volilnih upravičencev. Hkrati mu očita nezakonitosti v postopku izredne odpovedi zaposlitve uslužbenki DVK, “na katero je preložil svojo odgovornost za nastalo zamudo”.

Vučku očita tudi, da je spregledal e-sporočilo predstavnika liste s pripombo na oblikovanje glasovnic. S tem, ko naj bi posegel v pristojnost DVK, da o prejetih podpisih podpore poslancev za kandidacijske liste ni obvestil DVK in je brez njene odločitve sam potrdil katere liste kandidatov kandidirajo s podpisi najmanj treh poslancev, pa je po Zadergalovem mnenju deloval v nasprotju z zakonom.

Hkrati Zadergal predlaga, naj se ugotovi, kateri člani DVK podpirajo “takšno malomarno delo direktorja službe DVK”, saj so po njegovem mnenju tudi oni soodgovorni.

Na DVK so danes pojasnili le, da bodo predlog za razrešitev direktorja službe obravnavali na seji, ki bo sklicana pred septembrom.

Št. komentarjev: 4
 1. raft pravi

  Brigadir Humar na čelo generalštaba SV?
  —————–
  A se ni tale kurac leta 91 boril proti samostojni Sloveniji?

 2. raft pravi

  Na današnji dan potekali spopadi z agresorsko JLA za slovenske mejne prehode
  ———————
  Popravek, na današnji dan so potekali spopadi z agresorsko srbsko soldatesko. Mojo domovino niso napadli Makedonci, Črnogorci, Bosanci, Albanci in Hrvatje. Nič nimam do poštenih Srbov, vendar je med njimi preveč barab, ki jim ni namen integrirati se v okolje izven svoje domovine.
  Tako kot mi delavni in pošteni Slovenci tudi oni niso od Boga dani. Za sobivanje Srbov s Slovenci ne vidim veliko možnosti, ker so preveliki nacionalisti.

  1. Pubec pravi

   Pa, koga ti, razen svojega jajota sploh spoštuješ? Vse popljuvaš!

   1. Pubec pravi

    Razen sebe seveda!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen