Neuravnovešeni obiskovalec v Louvru v znamenito sliko Mona Liza vrgel torto in končal v psihiatrični bolnišnici

0

Obiskovalec pariškega muzeja Louvre je v svetovno znano sliko Mona Liza v nedeljo vrgel kos torte. Slika Leonarda da Vincija, ki je razstavljena za zaščitnim steklom, med napadom ni bila poškodovana, je danes za nemško tiskovno agencijo dpa povedala tiskovna predstavnica muzeja Louvre.

Obiskovalec se je najprej pretvarjal, da je invalid, da bi dobil invalidski voziček in se približal umetniškemu delu, je pojasnila tiskovna predstavnica. Na ta način muzej osebam z omejeno mobilnostjo omogoča, da občudujejo glavna dela Louvra. Ko je bil dovolj blizu, je v vitrino z Mono Lizo vrgel torto, ki je bila prej skrita, je še pojasnila.

Na fotografijah in videoposnetkih, ki so jih obiskovalci delili na družabnih omrežjih, je bilo videti, kako je zaposleni takoj obrisal smetanovo torto z vitrine.

Storilec je bil 24-leten moški iz pariškega predmestja, ki si je nadel žensko lasuljo. “Pomislite na Zemljo, obstajajo ljudje, ki uničujejo Zemljo,” je kričal po poročanju francoskega časopisa Le Parisien.

Nadzorno osebje je obiskovalca takoj zadržalo in odpeljalo iz razstavne dvorane, policija pa ga je aretirala. Odpeljali so ga v psihiatrično bolnišnico, kjer bodo ugotovili, ali je zanj mogoče odrediti pripor.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen