Kajakašica Anja Osterman še drugič zapovrstjo ugnala vso svetovno konkurenco

0

Slovenska kajakašica na mirnih vodah Anja Osterman je še na drugi tekmi zapovrstjo v disciplini 200 metrov ugnala vso konkurenco. V Poznanju je do druge zmage v svetovnem pokalu prišla potem, ko je v finalu za 11 stotink sekunde premagala Portugalko Francisco Laie.

Tretje mesto je zasedla Poljakinja Marta Walczykiewicz, s petim pa se je izkazala druga slovenska predstavnica Špela Ponomarenko Janić.

Ostermanova je zjutraj veslala v finalu A na 500 metrov in bila osma, v finalu A med kajakaši na 200 metrov pa se je s šestim mestom izkazal Vid Debeljak.

“Glede na to, da je tukaj štiri dneve močno pihalo in da so tekme neprestano prestavljali, je bilo danes težko odpeljati dve vožnji. Je bila pa med njima velika razlika v pristopu. Na 500 metrov sem šla na start z občutkom, da sem utrujena, in tako sem tekmo tudi odveslala. Nato sem imela uro in 20 minut počitka, na tekmo prišla drugače pripravljena, občutki so bili drugačni. Bila sem prepričana, da bom zmagala, kar se je tudi zgodilo. Zadovoljna sem in se že veselim naslednjih preizkušenj,” je po tekmi dejala Koprčanka.

Ob 16.10 čaka nastop na 5000 metrov še Jošta Zakrajška.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen