[Fucking war*] Na koncertu v Rusiji množica glasno protestirala proti vojni v Ukrajini

0

V Rusiji je za kar nekaj razburjenja poskrbel ta konec tedna objavljen video posnetek, v katerem množica na koncertu s sočnim jezikom zavrača rusko vojno v Ukrajini. Do dogodka naj bi prišlo na koncertu ruske rock skupine Kiss Kiss v Sankt Peterburgu, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Na posnetku množica ljudi pod odrom skače in v angleškem jeziku preklinja vojno z vzkliki: “Fucking war!”

Skupina Kiss Kiss, na katere koncertu naj bi se to dogajalo, se na video še ni odzvala. Nekateri se bojijo, da bi lahko imel bend zaradi tega težave.

Rusija ne priznava vojne v Ukrajini, pač pa trdi, da gre za posebno vojaško operacijo. Tistim, ki širijo “lažne novice” o dogajanju v Ukrajini, grozijo visoke kazni.

Pred tednom dni je na spletu zaokrožil posnetek s koncerta skupine DDT v mestu Ufa, na katerem pevec Juri Ševčuk občinstvo nagovori: “Domovina, moji prijatelji, ni predsednikova zadnjica, ki jo morate ves čas poljubljati. Domovina je uboga babica na železniški postaji, ki prodaja krompir.”

Ševčuk si je prislužil gromek aplavz občinstva. Kasneje se je sicer razvedelo, da je obenem postal tarča preiskave zaradi domnevne diskreditacije ruske vojske, še dodaja dpa. *Jebena vojna

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen