[Delovna opozicija že prvi dan novega sklica DZ na polno začela s svojim delom] SDS in NSi vložili več deset zakonskih predlogov, tudi spremembe medijske in pravosodne zakonodaje

5

V SDS in NSi so takoj po potrditvi poslanskih mandatov novega sklica DZ v parlamentarni postopek vložili okoli 30 predlogov zakonov, med drugim predlog sprememb zakonov o medijih, o RTV in o STA, pa tudi o tožilstvu in odvetništvu in številne druge. Začasni vodja poslancev SDS Danijel Krivec zatrjuje, da gre predvsem za “manjše popravke”.

Kot je v izjavi za medije ob robu seje dejal Krivec, jim namreč v prejšnjem sklicu DZ ni uspelo rešiti nekaterih zadev, ki Slovenijo po njegovih besedah bremenijo tudi z vidika kazni, ki jih plačuje Evropski uniji.

V parlamentarni postopek pa so vložili tudi nekatere zakone, med drugim predlog sprememb zakona o RTV, ki so jih imeli po njegovih besedah pripravljene že v prejšnjem mandatu, pa zaradi “koalicijskih dogovarjanj niso šli naprej”. Spremembe zakona o RTV je sicer med prvimi in prioritetnimi koraki navajala na novo nastajajoča koalicija strank Gibanje Svoboda, SD in Levica.

Krivec je prepričan, da večje število vloženih zakonov takoj po potrditvi poslanskih mandatov “ni nič posebnega”, saj da so povedali, da bodo delovali kot konstruktivna opozicija. Pri tem pa je po njegovem mnenju njihova naloga tudi ta, da vlagajo predloge posameznih zakonov.

Medtem so v NSi vložili predloge novel več zakonov s področja socialne in družinske zakonodaje, ki jim jih ni uspelo pripeljati čez parlamentarni postopek v preteklem mandatu, je ob robu seje potrdil prvak NSi Matej Tonin.

Št. komentarjev: 5
 1. Pubec pravi

  Že letijo polena pod noge!

  1. raft pravi

   Ko bo taubi dovolj razf-ukal državljane bo letelo še kaj drugega.

 2. raft pravi

  Jane Svet
  Golob je tako obseden z kadrovanjem žensk, da zna še sam spremeniti spol.
  ——————
  Po njegovem obnašanju sodeč si ga je že.

 3. ufff pravi

  joj koliko bodo pi z da ri li naši smrdeči mafijski nestrpni enoumno vzgojeni levičarski pra sci in svi nje…ajd…. da o njihovih medijih (vključno s čisto vsakim kućanovim pres stitutom in presst itutko) niti ne govorimo……ajd

  1. Pubec pravi

   Kaj ” gnilobe ” iz kleti Trstenjakove še niso ukinili? Predvsem tega gornjega govedarja , ki brezskrbno svi..nja po portalu bi bilo potrebno ukiniti .Bednik uporablja firerjev neumni besedni zaklad, ki bi ga bilo potrebno malo povprašati za zdravje.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen