Tim Gajser zmagovalec dirke svetovnega prvenstva MXGP v Latviji

0

Slovenski motokrosist Tim Gajser je zmagovalec dirke svetovnega prvenstva razreda MXGP v latvijskem Kegumsu. Slavil je prepričljivo, saj je dobil obe vožnji. S peto zmago na šestih dirkah sezone 2022 se je še utrdil v vodstvu SP, kjer ima že 66 točk naskoka.

Gajser je bil v sobotnih kvalifikacijah tretji, danes pa je v prvi vožnji startal nekoliko zadržano. V zahtevnih razmerah, ko je težak teren za dirkanje dodatno otežilo še deževje, se je v prvi polovici vožnje lovil. Po startu je bil sprva tretji za domačinom Paulsom Jonassom. A ga je nekaj krogov pred koncem prehitel, potem pa se je podal v lov za najbližjim tekmecem v SP Pradom, nazadnje pa je prehitel tudi njega in vožnjo končal na prvem mestu.

Prav v zadnjem zavoju sta sicer tekmeca skorajda trčila, ko je Prado po predolgem skoku pristal delno na motorju slovenskega dirkača in padel. Gajser je ostal na motorju in zmagal, Španec pa je bil nazadnje le 12. Do tretjega mesta v vožnji pa je za Jonassom prišel Španec Ruben Fernandez.

Druga vožnja je bila manj dramatična. Jonass je sicer bolje začel, Gajser je bil drugi, potem pa ga je slovenski dirkač prehitel na polovici vožnje in brez težav ostal na prvem mestu.

V seštevku obeh voženj je tako slavil Gajser s 50 točkami, Jonass je bil s 44 drugi, tretji pa Fernandez (38). Prado je drugo vožnjo končal kot 13., skupno pa je bil le 12.

Gajser ima zdaj v seštevku sezone že 286 točk, Prado pa 220.

Dobro je nastopil tudi Jan Pancar, ki je v razredu MX2 osvojil 11. mesto, potem ko je bil 13,. v prvi vožnji in 11. v drugi. Slavil je Belgijec Jago Geerts pred Norvežanom Kevinom Horgmom in Francozom Tomom Viallejem.

Naslednja dirka bo 8. maja v italijanski Maggiori.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen