Številne aretacije na protivojnih protestih v Rusiji, Kremelj zagrajen s kovinsko ograjo

0

Na novih protestih v Rusiji proti vojni v Ukrajini je bilo po navedbah aktivistov za zaščito človekovih pravic aretiranih več kot 60 ljudi. Aretacijam so bili priča na shodih v 14 mestih, je davi sporočila organizacija OVD-Info.

Po navedbah nemške tiskovne agencije dpa je pričakovati, da bo število aretiranih čez dan naraščalo.

Aretacije so potekale med drugim v Vladivostoku na skrajnem vzhodu Rusije, Irkutsku ob Bajkalskem jezeru in sibirskem Tomsku. Fotografije in videoposnetki na družbenih omrežjih kažejo, kako policisti v čeladah in polni opremi vlečejo posameznike.

Skupno je bilo v Rusiji po navedbah OVD-Info od začetka ruskega napada na Ukrajino 24. februarja aretiranih več kot 13.800 ljudi.

V Moskvi so turistično zelo obiskano območje ob Kremlju obdali s kovinskimi ograjami in tako preprečili dostop do njega, je poročal dopisnik dpa. Za primer novih protestov je v pripravljenosti na stotine pripadnikov posebne policijske enote, nekateri so opremljeni z neprebojnimi jopiči in čeladami. Oborožene osebe in vozila za prevoz priprtih je opaziti tudi pred dumo.

Ruski opozicijski voditelj Aleksej Navalni je pred dnevi pozval sodržavljane k nadaljevanju protestov proti ruski invaziji na Ukrajino.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen