[Putinov režim ne popušča niti doma] Navalnega spoznali krivega še goljufije, opozicijskemu voditelju se obeta še nekaj dodatnih let v zaporu

0

Rusko sodišče je danes že zaprtega ruskega opozicijskega voditelja Alekseja Navalnega spoznalo krivega goljufije, kar pomeni, da bo moral v zaporu verjetno preživeti še dodatnih nekaj let, poročajo tuje tiskovne agencije.

“Navalni je kriv goljufije, kar pomeni kraje lastnine s strani organizirane skupine,” je dejala sodnica Margarita Kotova.

Sodnica ga je nato dodatno spoznala še za krivega nespoštovanja sodišča.

Glavnega političnega nasprotnika ruskega predsednika Vladimirja Putina Navalnega so tako spoznali krivega, da je od svoje politične organizacije za osebno rabo ukradel za več kot 4,7 milijona ameriških dolarjev donacij.

Navalni je bil danes oblečen v svojo črno zaporniško uniformo, ko je prišel v sodno dvorano, ki se nahaja v kazenski koloniji.

Rusko tožilstvo je že prejšnji teden za Navalnega zahtevalo, da se mu zaporna kazen podaljša na 13 let in se ga premesti v strožji del kazenske kolonije. Dodatno tožilstvo zahteva še denarno kazen v višini 1,2 milijona rubljev oziroma 10.500 evrov.

Navalni, ki so ga zaprli lani v začetku leta po vrnitvi z zdravljenja v Nemčiji, proces ocenjuje kot politično motiviran. Navalni se je v Nemčiji zdravil po zastrupitvi z novičokom avgusta 2020.

Trenutno v kazenski koloniji prestaja kazen zaradi še ene domnevne korupcijske afere iz leta 2014, zaradi katere je bil obsojen na dve leti in pol zapora.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen