Papež Frančišek poziva h koncu prelivanja reke krvi in solza v Ukrajini

0

Papež Frančišek je danes v Vatikanu ponovno pozval k prekinitvi spopadov v Ukrajini in prenehanju “prelivanja reke krvi in solza”. Pozval je k vzpostavitvi humanitarnih koridorjev za begunce in dostopa do obleganih območij, da bi se ljudem zagotovilo vsaj življenjsko potreben živež in vodo, poročajo tuje tiskovne agencije.

“Reke krvi in solza tečejo v Ukrajini. To ni zgolj vojaška operacija, ampak vojna, ki seje smrt, uničenje in bedo,” je dejal Frančišek v svojem današnjem angelusu. “Vse več je žrtev in beguncev, predvsem mater in otrok,” je dodal papež.

Kot je dejal, misli tudi na vse, ki so sprejeli begunce. Pozval je k takojšnji prekinitvi nasilja in k mirovnim pogajanjem. Mednarodno pravo bi bilo treba spoštovati, se je zavzel.

Papež je izrazil tudi pripravljenost, da bi Vatikan kakorkoli na konkreten način pomagal pri vzpostavljanju miru. V Ukrajino sta s to nalogo odpotovala tudi dva kardinala, Poljak Konrad Krajewski in Kanadčan Michael Czerny, je po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA še sporočil Frančišek.

Zahvalil pa se je tudi novinarjem, ki postavljajo svoje življenje na kocko, da poročajo o vojni v Ukrajini. “Hvala za vašo službo, s katero nam omogočate, da nam je drama ukrajinskih ljudi bliže in da lahko vidimo vso grozoto vojne,” je v molitvi še dejal papež.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen