(Vlada, ki je tu vedno za pomoč potrebnim) Upokojencem z nižjimi pokojninami in invalidom danes solidarnostni dodatek

0

Upokojenci z nižjimi pokojninami in prejemniki invalidskih nadomestil so danes prejeli solidarnostni dodatek, ki ga predvideva deseti protikoronski zakon. Odvisen je od višine pokojnine oziroma nadomestila in znaša od 130 do 300 evrov.

Tistim, ki so decembra prejeli pokojnino oz. nadomestilo v višini do 523 evrov, pripada 300 evrov dodatka. Prejemnikom pokojnine oz. nadomestila v višini od 523,01 do 628 evrov pripada 230 evrov, prejemnikom pokojnine oz. nadomestila v višini med 628,01 in 732 evrov pa v višini 130 evrov, so spomnili na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Solidarnostni dodatek bodo do konca marca izplačali tudi vojnim veteranom, ki prejemajo veteranski dodatek, vojnim invalidom, ki prejemajo invalidski ali družinski dodatek, in invalidom, ki imajo pravico do nadomestila za invalidnost za pokrivanje osnovnih življenjskih stroškov. Prav tako ga bodo prejeli upravičenci do denarne socialne pomoči oziroma varstvenega dodatka, ki imajo odločbo o nezaposljivosti zaradi invalidnosti. Znašal bo 150 evrov.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen