Riu de Janeiru tudi letos zaradi pandemije ne bo pustnega karnevala

0

V Riu de Janeiru so zaradi koronavirusne različice omikron že drugič zapored odpovedali svetovno znani pustni karneval po ulicah mesta. Za to so se odločili, ker ni mogoče nadzorovati vstopa na karneval in izpolnjevanja drugih protikoronkih ukrepov, je v torek sporočil župan Eduardo Paes po srečanju s predstavniki nastopajočih skupin.

Zaradi pandemije covida-19 je tako že drugo leto zapored odpovedana ulična pustna povorka v Riu, ki naj bi potekala med 25. februarjem in 1. marcem. Zadnji karneval v Riu leta 2020 je na ulice privabil več kot tri milijone ljudi, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Še vedno nameravajo v Riu izvesti parado na stadionu Sambodromu februarja in marca, je še sporočil župan. Stadion Sambodrom lahko sprejme do 70.000 ljudi in oblastem omogoča lažji nadzor nad tistimi, ki vstopajo.

V Braziliji so doslej po uradnih podatkih okužbo z novim koronavirusom potrdili pri več kot 22 milijonih ljudi. Zelo nalezljiva različica omikron je ob božiču in novem letu, ko so se povečala druženja ljudi, znova poskrbela za porast okužb. Vseeno zaenkrat ne beležijo bistvenega povečanja števila smrtni ali števila hospitaliziranih zaradi covida-19.

V Braziliji je polno cepljenih proti covidu-19 skoraj 70 odstotkov prebivalcev. V Riu de Janeiru je več kot štiri petine prebivalstva prejelo vsaj dva odmerka cepiva, skoraj četrtina pa tudi poživitveni odmerek.

V Braziliji je zaradi covida-19 doslej umrlo skoraj 620.000 ljudi. Po številu smrti je tako uvrščena na drugo mesto, takoj za ZDA.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen