[Ni smešno, je primitivno in kaznivo!] Vid Valič zdravnikom zagrozil z nasiljem z uporabo ošiljenih vil!

0

T.i. stand up komik Vid Valič je pred božičem na svojem FB profilu zapisal naslednjo primitivnost, ki diši po kaznivem dejanju: “Jaz pa napovedujem,da bo Roman Jerala izgubil svojo kredibilnost, tako kot so jo Ihančk, Bednovička in ostali ustraševalci. Jaz jih mam že pouhn k$£@c! A jih ma še kdo drug, pa je počasi čas za vile in bakle? Dejte no, jaz sem lih nove kupu, pa so še čist ošiljene.”

Danes se je pa odzval premier Janez Janša, ki je na Twitterju zapisal: “Ko k nasilju zoper znanstvenike in zdravnike, ki se borijo za naše zdravje, odkrito pozivajo javne osebnosti, med njimi celo nekdanja komisarka @EU_Commission@Bulc_EU, potem je čas za alarm in ničelno toleranco @policija_si#tožilstvo@vrhovno#sodstvo do takih zavržnih dejanj.”

Minister za zdravje Janez Poklukar je na današnji novinarski konferenci obsodil verbalno in fizično nasilje nad zdravstvenimi delavci in strokovnjaki, ki se v izjavah javno izpostavljajo glede varnosti cepljenja proti covidu-19. Vsem žrtvam nasilja je izrazil podporo.

“V imenu zdravstva sporočam, da nasilja ne bomo tolerirali”, je poudaril minister. Sam verjame, da smo kot družba glede tega enotni in da se enotno ograjujemo od takšnih dejanj.

Zaposleni v zdravstvu po njegovih besedah težko razumejo, kako lahko kdorkoli pomisli, da bi zdravstveni delavci ljudem želeli škodovati, jih ogrožati ali celo zastrupljati. “Vedno smo tukaj za vas, da vam pomagamo, da vas zdravimo in da rešujemo vaša življenja,” je poudaril.

“Morda lahko še razumemo, da smo pandemsko izčrpani, da imamo vsega včasih dovolj, da se nam ne da več slediti ukrepom,” je dodal. A to po njegovih besedah ne more biti opravičilo za verbalno in fizično nasilje.

Vse prebivalce je prosil, da so drug do drugega potrpežljivi, strpni in prijazni. “Potrudimo se, da virus iz nas izvleče tisto človečnost, empatijo in prijaznost, na katero morda v težkih trenutkih pandemske izčrpanosti pozabimo,” je še pozval.

Ob koncu minulega leta sta po poročanju medijev v Ljubljani neznanca napadla farmacevta Boruta Štruklja, ki je v izjavah pogosto pojasnjeval delovanje cepiv proti covidu-19. Zaradi napada je Štrukelj napovedal umik iz javnosti.

Vodja koordinatorjev vstopne točke Zdravstvenega doma Ljubljana v garažni hiši Stožice Tatjana Lekšan pa je v torek povedala, da zaposleni ob povečanem obsegu naročenih na PCR-testiranje doživljajo nestrpnost čakajočih. “Nas nadirajo, nam tudi povejo, da nismo mi krivi, ampak poslušamo pa vseeno. Ni nam vseeno, tudi če nismo krivi, si vzamemo k srcu,” je poudarila.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen