Na Nizozemskem, v Avstriji in Belgiji silvestrovanje pospremile tudi tragične nesreče

0

Na Nizozemskem je v nesreči s pirotehniko na zadnji večer starega leta umrl 12-letni deček, še eden je bil huje poškodovan. V Avstriji je pirotehnika terjala življenje 23-letnika. Na severu Belgije je medtem silovita eksplozija v stanovanjski hiši v petek vzela tri življenja, medtem ko so eno žensko uspeli rešiti izpod ruševin.

Tragedija na silvestrovo, ki je terjala življenje 12-letnika, se je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa zgodila v manjšem nizozemskem kraju Haaksbergen blizu meje z Nemčijo.

Otroci se po navedbah policije s pirotehniko niso igrali sami in niso bili krivi za nesrečo, ampak so zgolj spremljali, kako je odrasel moški z doma izdelano napravo prižgal raketo. Kaj in zakaj točno je šlo narobe, zaenkrat ni znano, so pa moškega aretirali.

Uporaba ognjemetnih in drugih pirotehničnih izdelkov je na Nizozemskem sicer prepovedana, a tega mnogi ne upoštevajo, še posebej ne na silvestrovo.

O nesreči s pirotehniko s smrtnim izidom poročajo tudi iz Avstrije, kjer je v okrožju Baden malo po polnoči pri prižiganju raket umrl 23-letnik, 21-letnik je bil pri tem huje poškodovan, še dve osebi pa lažje. Skupina kakih desetih ljudi je na enem tamkajšnjih travnikov praznovala novo leto in pri tem uporabljala pirotehniko, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

V Avstriji so sicer ponoči zabeležili več podobnih nesreč, a z manj tragičnimi izidi. Podobno je bilo v Italiji, kjer je bilo zaradi petard in podobnega ranjenih več kot deset ljudi, med drugim je nek 47-letni moški v mestu Salerno na jugu države izgubil oko.

Iz mesta Turnhout na severu Belgije so v petek poročali o močni eksploziji, ki je uničila velik del štirinadstropne stanovanjske zgradbe in terjala tri življenja. Je pa reševalcem izpod ruševin uspelo rešiti živo žensko, še eno osebo zaenkrat pogrešajo. Pristojni sumijo, da je bilo za eksplozijo krivo uhajanje plina, a dokončnih ugotovitev še ni, poroča dpa.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen