Možina ostarelim revolucionarjem in njihovim ponosnim naslednikom nastavil “dražgoško” ogledalo: ZZB NOB se ni sposobna soočiti z zmotami svoje preteklosti in pokazati sočutja do tragedije prebivalcev!

5

Avtor sobotne oddaje Utrip na TV Slovenija Jože Možina je očitke Zveze združenj borcev za vrednote NOB (ZZB NOB) glede poročanja o dogajanju v Dražgošah označil za neargumentirane. Oddaja je bila v skladu z novinarskimi standardi, zveza pa se “ni sposobna soočiti z zmotami svoje preteklosti in pokazati sočutja do tragedije prebivalcev,” je zapisal.

Po njegovem mnenju je dovolj povedno dejstvo, da v “napadu na avtorja Utripa” nihče ni izpodbijal v oddaji omenjenih dejstev, temveč da “očitajo, potvarjajo, sami postavljajo trditve in odgovore o stvareh, ki jih v Utripu ni”.

“Na borčevski organizaciji so zamudili priložnost, da bi končno sprejeli dokazano in izpričano resnico. Namesto tega raje v duhu preteklosti s hudimi žalitvami obkladajo tiste, ki dejstva in pričevanja predstavljajo širši javnosti,” je v odzivu zapisal Možina. “Če bi imeli argumente, bi bili v napadu na oddajo konkretni in spodobni, tako pa so žaljivi in abstraktni,” je zapisal.

Ob tem dodaja, da so mu zgodovinska dražgoška dejstva leta 2002 v prispevku za TV Tednik predstavili Dražgošani. ZZB NOB pa očita strahopetnost, meni pa tudi, da zveza nima moralne avtoritete, da bi lahko opozarjala na domnevno potvarjanje zgodovine.

Prav tako zatrjuje, da je bila oddaja objavljena v skladu z vsemi novinarskimi in zgodovinskimi standardi in tako zavrača očitke ZZB NOB.

V ZZB NOB so v torkovem odzivu na sobotno oddajo Utrip namreč zapisali, da so bili ob 80. obletnici Dražgoške bitke priča potvarjanju zgodovine, prav tako pa poniževanju partizanov ter žaljenju žrtev nacizma in fašizma.

Št. komentarjev: 5
 1. Dada pravi

  Možina s knjigo Razkol , poskuša pljuniti v obraz zaveznikom druge svetovne vojne. Nsamreč, zavezniki so se s skupnimi močmi, z ljudmi, orožjem, vojaškim in medicinskim materialom, medsebojno pomagali premagati fašizem in nacizem. Partizanska vojska in Tito so bili s strani Churchila priznani kot zavezniki, kralj v izgnanstvu pa je NOV priznal kot osvobodilno vojsko.

  Poskus Možine in dolgotrajno “spreminjanje” zgodovine SDS in Janše, da bi rehabilitilari domobrance, je strel v prazno. Povsod so imeli kolaboratorje z Italijani in Nemci in povsod so jih imenovali IZDAJALCI. Janša jih imenuje “borci proti zlu”

  Za Možino in Janšo so Kanada, Zda, Nova Zelandija, Avstralija, Anglija, Francija, Rusija, zlo.

  In pika na i. POGLEJTE SI TV DOKUMENTAREC, ” KRETA 1, KRETA 2″, kjer prikazujejo boj grških partizanov zoper okupatorje Nemške padalce. Tudi tam so partizani napadli in pobegnili v gore, Nemci pa so kot talce pobijali kmete in jim požigali kmetije.
  TODA NIHČE OD DOMAĆINOV, KMETOV NI KRIVIL PARTIZANOV, KER SE VE KDO JE OKUPATOR.

  SAMO V SLOVENIJI SO KVISLINGI, KOT JANŠA, NJEGOVA SDS, MOŽINA, KI CVILIJO, KER SO NJIHOVI IZGUBILI VOJNO, PA TAKO DOBRO JIM JE KAZALO. PRIKLJUĆILI SO SE VELESILI, DOBILI SO OROŽJE OD MUSOLINIJA, POTEM PA SO IZGUBILI VOJNO……

  1. Re gornjemu pravi

   Borci proti zlu? Torej so ti ” borci” , katerih član je baje bil tudi oče ljubljenega vodje, samo ” pomagali ” kmetom, ko so jim kradli vole itd?

 2. raft pravi

  Bolj ko se odkriva resnica druge svetovne vojne, bolj sem ponosen na svojega očeta, ki je bil nemški vojak.

 3. Re gornjemu pravi

  Tudi jaz sem ponosen na svojega, samo on se je boril za domovino, tudi sedaj tvojo( na žalost). In zanimivo, ni bil nikoli komunist, kot tvoj sedanji firer

  1. raft pravi

   Nobeden Slovenec, ki je bil nemški vojak ni pobijal sorojake. Slovenski partizan je posledično odgovoren za genocid nad slovenskim narodom.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen