[Izdala ga je brazgotina na bradi] Mafijskega šefa v Španiji po 20 letih ujeli s pomočjo Googlovih zemljevidov

0

Italijanska policija je skupaj s španskimi pravosodnimi organi 17. decembra lani aretirala mafijskega šefa Gioacchina Gammina. Pred roko pravice se je skrival kar 20 let, večino časa pa je preživel v bližini Madrida. Našli so ga po zaslugi Googlovih zemljevidov, prepoznali pa po brazgotini na bradi, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Gioacchino Gammino je bil vodja mafijskega klana iz sicilijanskega mesta Agrigento, ki ga je v osemdesetih letih prejšnjega stoletja preiskoval tudi protimafijski tožilec Giovanni Falcone, ki je bil umorjen leta 1992. Gammino je večino časa na begu preživel v Galapagarju, mestu s 25.000 prebivalcev v središču Španije. Tam se je preživljal kot poslovnež in kuhar.

Preiskovalci iz Palerma so mafijskega šefa prepoznali na fotografiji Googlovih zemljevidov po brazgotini na bradi. 61-letnega mafijskega šefa bodo izročili Italiji, kjer ga čaka dosmrtna kazen zaradi umora, ki ga je izvedel 29. avgusta 1989 v mestu Campobello di Licata na Siciliji.

Gammino je leta 1989 pobegnil v Španijo, da bi se izognil aretaciji. Marca istega leta so ga aretirali v Barceloni in izročili italijanskim oblastem. Namestili so ga v zapor v Rimu, iz katerega je pobegnil 26. junija 2002 med snemanjem filma. Nato se je za njim izgubila vsaka sled.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen