“Gen-I-J” Golob razkril politično strategijo, ki vodi do “svobode”: Moja nova stranka in nič kaj manj kot mandatarstvo!?

6

Nekdanji predsednik uprave Gen-I Robert Golob v pogovoru za sobotni Večer med drugim ni izključil možnosti, da bi na prihajajočih državnozborskih volitvah nastopil z novo stranko. Ob tem poudarja, da bo stranka v tem drugačna od že obstoječih. Njegov cilj je svoboda, pravi, in če bo za ta cilj to treba, je tudi pripravljen voditi vlado.

Golob je napovedal, da bo konca januarja jasno, kako in če sploh bo sodeloval na letošnjih parlamentarnih volitvah, do takrat pa so praktično vsak dan v pogovorih s predstavniki katere od strank ali gibanj. Po njegovih besedah je v zadnjih dveh tednih dobil šest ponudb za prevzem že obstoječih strank, med drugim Pozitivno Slovenijo ljubljanskega župana Zorana Jankovića.

“Vendar pa, če sam govorim, da je strankokracija eden od razlogov, zakaj smo se znašli v položaju, v katerem smo, potem prevzem katerekoli uveljavljene stranke ni prava pot. Boljše je, če stvari začnemo na nek način na novo,” je ocenil Golob.

Bolj kot stranke so mu osebno namreč bližja civilnodružbena gibanja, a hkrati ugotavlja, da zakon o političnih strankah zelo omejuje način političnega delovanja. Zato se najverjetneje ne bodo mogli izogniti temu, da bodo na volitvah morali nastopili znotraj določene strankarske strukture, ki pa da bo “zelo drugačna od obstoječih”.

Na vprašanje, ali je pripravljen voditi Slovenijo kot predsednik vlade, je Golob odgovoril, da “nihče od nas nima pravice reči ne takrat, ko to zahtevajo razmere in ko dobi zaupanje svojih sodržavljank in sodržavljanov”. Njegov cilj je svoboda, pravi. “Če je za to svobodo potrebno, da sem minister, bom minister. Če je za to svobodo potrebno, da sem mandatar in bom zato dobil mandat, potem bom mandatar,” je dejal. Dodal je, da je pri doseganju cilje pripravljen sodelovati z vso vnemo in znanjem ter brez predaha.

Komentiral je tudi dogajanje v Gen-I in odgovarjal na vprašanje, kaj bo za njegovo politično reaktivacijo pomenilo, če bo sodišče glede imenovanja vodstva podjetja odločilo njemu v prid. “Logično je, da vodenje podjetja in aktivno udejstvovanje v državni politiki nikakor ne gresta skupaj. Seveda to ni vsem jasno, v tej garnituri marsikdo tega ne razume. Meni je na drugi strani to popolnoma jasno. Vodenje podjetja in politični aktivizem, ki sem se ga šel do zdaj, pa se ne izključujeta, in to na različnih ravneh, od lokalne naprej, dokazujem že dvajset let,” je dejal.

Št. komentarjev: 6
 1. Bojan pravi

  Dobil bo svojih 10% in to bo to. Slovenci niso več tako butasti da bi kupovali razne zokije, šarce, cmerarje in podobno šaro…

 2. Denis pravi

  Mastni čupavec je še ena inštalacija murgelskega lobija. Kdo tega ne vidi ima očitno rdečo mreno.

 3. piki pravi

  Še en nov obraz in mesija tale Golob? Za naivne Slovence morda…

 4. raft pravi

  Kaj je skupnega pri Jankoviču in Golobu? Oba imata ogromno nezasluženega denarja. In kaj jima ni skupnega? Prvi je neizobraženi lopov, ta drugi pa je baje izobražen.
  Po kastraciji velikosrbskega tožilstva, ju čaka dokaj podobna usoda.

  1. Re gornjemu pravi

   Res je žalostno, ko piše o izobrazbi polpismeno kastrirani, opranoglavi raft, ki je najet v kleti Trstenjakove, da vsakega popljuva, od izobrazbe glasbena šola- smer živinoreja

 5. mirror pravi

  Tomašič ga je v svoji satiri Kdo vam laže poimenoval kar dolgolasi Šarec. Zadel je žebljico na glavico.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen