Dubajski Expo že z več kot osmimi milijoni obiskovalcev

0

Svetovno razstavo Expo si je do danes v živo ogledalo že več kot osem milijonov obiskovalcev, dodatnih 37 milijonov pa je ogled opravilo virtualno, so sporočili organizatorji. Zaradi strahu pred širjenjem nove različice koronavirusa omikron pa so na prizorišču zaostrili ukrepe.

Kot so sporočili organizatorji, bodo od obiskovalcev in zaposlenih na prizorišču striktno zahtevali, da nosijo zaščitne maske, tako v notranjih kot v zunanjih prostorih. Poleg tega bodo v primeru, da bo kdo od zaposlenih ali obiskovalcev okužen, zaprli dele razstave in izvedli razkuževanje. Gostitelji razstave so tudi povečali število testnih točk, kjer bodo s testi PCR brezplačno testirali vse zaposlene v paviljonih.

Expo, ki kljub prestavitvi za leto dni zaradi pandemije covida-19 nosi naziv 2020, je vrata odprl 1. oktobra. Na svetovni razstavi sodeluje 192 držav, kar je največ v zgodovini teh svetovnih dogodkov. V Milanu leta 2015 se je denimo predstavljalo 141 držav. Prvič v zgodovini svetovnih razstav ima ob tem vsaka država svoj paviljon.

Svetovna razstava Expo je prvič v njeni zgodovini umeščena v regijo Srednjega vzhoda, Afrike in južne Azije in tako, kot izpostavljajo organizatorji, predstavlja vrata v svet in na trg, kjer živi 3,2 milijarde prebivalstva. Prizorišče razstave je sestavljeno iz treh vsebinskih in arhitekturnih segmentov, ki predstavljajo tri ključne teme letošnje razstave: trajnost, mobilnost in priložnosti.

Slovenija v Dubaju nastopa pod sloganom Slovenia – Green Smart Experience, s katerim se svetovni javnosti predstavlja kot trajnostna, sodobna in ustvarjalna ter v prihodnost usmerjena država, v kateri se prepletajo zeleno okolje, znanje, prebojne ideje in inovacije ter gospodarstvo z dodano vrednostjo. Namen udeležbe na Expo 2020 Dubaj je umestitev Slovenije na svetovni zemljevid kot trajnostne ter hkrati visokotehnološke in inovacijske države, promocija slovenskega gospodarstva in Slovenije kot turistične destinacije ter povečanje prisotnosti slovenskih izdelkov in storitev tako na trgu Združenih arabskih emiratov kot na svetovnem trgu.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen