Odstopil poslanec SDS Ljubo Žnidar, v poslanskih klopeh ga bo nasledila Karmen Kozmus Ferjan

0

Polanec SDS Ljubo Žnidar je v DZ danes vložil odstopno izjavo s funkcije poslanca. Kot so za STA pojasnili v poslanski skupini SDS, se je namreč odločil, da bo profesionalno pot nadaljeval v gospodarskih vodah, v svoji gradbeni stroki. Odločitev je osebne narave, so dodali. V poslanskih klopeh ga bo nasledila Karmen Kozmus Ferjan.

Žnidar je na zadnjih volitvah kandidiral v volilnem okraju Žalec, kjer je zbral 30,28 odstotka glasov, navaja spletna stran SDS. Kot nadomestni poslanec je aprila lani v DZ nadomestil dotedanjo poslansko SDS Jelko Godec, ki je bila imenovana za državno sekretarko v kabinetu predsednika vlade.

V tem mandatu je Žnidar podpredsednik parlamentarne mandatno-volilne komisije ter član odborov za infrastrukturo, finance in zunanjo politiko.

Žnidar je bil že leta 2011 na predčasnih volitvah izvoljen za poslanca, od oktobra 2012 do marca 2013 pa je opravljal funkcijo državnega sekretarja na ministrstvu za infrastrukturo in prostor. Od leta 2014 do 2018 je bil znova poslanec DZ, nato pa je služboval na DRI kot vodja projekta.

Poslancu funkcija preneha z dnem, ko je DZ na seji obveščen o odstopu.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen