(Mehičan postal prvi nesporni boksarski prvak v super-srednji kategoriji) Canelo Alvarez v 11 rundi nokavtiral Caleba Planta

0

Trajalo je morda malo dlje, kot so nekateri pričakovali, toda 31-letni Canelo je tri leta mlajšega Planta pretepal večino boja, potem pa ga je v začetku 11. runde z močnimi udarci položil na tla. Canelo je tako postal prvi mehiški boksar v zgodovini, ki ima štiri pasove v super-srednji kategoriji.

“Caleb je dober borec,” je po dvobodju dejal Canelo. “Zelo spoštujem Caleba Planta. Bil je težak nasprotnik z veliko boksarskimi veščinami in ga spoštujem. Oba sva na koncu dneva moška. Želel se je boriti z mano in se bo boril še naprej. Rekel sem mu, da v porazu ni sramu. Nocoj sva se odlično borila.”

Podrobno: Mehiški boksarski zvezdnik Saul Canelo Alvarez se je v Las Vegasu vpisal v boksarsko zgodovino, potem ko je premagal Američana Caleba Planta in postal prvi nesporni prvak supersrednje težnostne boksarske kategorije v štirih verzijah.

Mehičan je v 11. rundi Plantu zadal nokavt in tako v manj kot enem letu združil naslove svetovnega prvaka po vseh štirih najpomembnejših verzijah WBA, WBC, WBO in IBF.

V obdobju štirih pasov, po letu 1988, je Alvarez postal prvi Mehičan in prvi boksar v svoji kategoriji, skupno pa šesti, ki se lahko pohvali s tem uspehom, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

“Ni bilo lahko priti do sem. Z ekipo sem prišel res daleč. Ta zmaga je namenjena vsem, predvsem Mehiki. Uspelo nam je. Samo šest nas je,” je bil po koncu vesel 31-letnik.

Mehičan je Američana v 11. rundi dvakrat spravil na tla, najprej z levim krošejem, potem pa še z desnim aperkatom. Plant je vstal, a ni bil stabilen, potem pa ga je 1:05 minute pred iztekom runde Mehičan dokončno prikoval na tla.

“Moralo se je tako končati. Že tako je bil zelo načet. Drugače pa vse spoštovanje Calebu Plantu, zelo težko se je boriti z njim, ima veliko odlik. Želel je nadaljevati. Dejal sem mu, da to ni nobena sramota. Seveda pa sem jaz zmagal,” je dejal Canel.

Alvarez ima zdaj 57 zmag (39 z nokavtom), en poraz in dva neodločena izida, medtem ko je 29-letni Plant po 21 zmagah (12 z nokavtom) prvič izgubil.

Mehičan je pasova po verzijah WBA in WBC osvojil z zmago nad Britancem Callumom Smithom decembra 2020. Februarja ju je potem ohranil z zmago nad Turkom Avnijem Yildirimom, pred šestimi meseci pa je za pas po verziji WBO premagal še Britanca Billyja Joeja Saundersa.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen