[Dom bodo lahko zapustili le za najbolj nujne opravke] V Avstriji s ponedeljkom zaprtje države za necepljene proti covidu-19 za 10 dni

0

V Avstriji v boju proti četrtemu valu pandemije s ponedeljkom za necepljene proti covidu-19 uvajajo zaprtje države, so danes odločili kancler Alexander Schallenberg in predsedniki vlad zveznih držav. To pomeni, da bodo necepljeni lahko svoj dom zapustili le za najbolj nujne opravke in obisk pri zdravniku, poročajo tuje tiskovne agencije.

Odločitev o zaprtju bo sprva veljala deset dni, zadeva pa približno dva milijona ljudi, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Dostop do javnih krajev bodo tako imeli le tisti, ki bodo imeli dokazilo o cepljenju ali prebolelosti covida-19, ne pa tudi tisti, ki so zgolj testirani.

Omejitve, ki so lani veljale za vse, bodo zdaj torej veljale le za tiste, ki niso cepljeni. Splošnega “lockdowna” in s tem solidarnosti z necepljenimi pa tokrat ne bo in ga ne sme biti, je že v petek ob napovedi ukrepa poudaril avstrijski kancler. Necepljeni ne bodo preložili odgovornosti na cepljene, je še dodal.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen