Stevanovićevci na rekordni dan okužb spet zakorakali po ljubljanskih ulicah; tokrat z visoko dvignjenimi rdečimi zvezdami z mislimi očitno tudi pri pokojnem Mamuli in pokojni SFRJ

3

Protest proti vladnim ukrepom za zajezitev širjenje koronavirusa in pogoja preboleli, cepljeni, testirani (PCT) se je tokrat začel na Kongresnem trgu. Zadnjih nekaj tednov so se protestniki zbirali na Trgu republike, ki pa je bil danes zaradi prihajajočega ljubljanskega maratona zagrajen. Protestniki so nato krenili po ljubljanskih ulicah. Tokrat je tudi bilo videti visoko dvignjene rdeče zvezde.

Policisti so ob začetku shoda po poročanju medijev popisali več protestnikov in jim pregledovali vsebino nahrbtnikov in torbic. Med drugim so popisali eno od protestnic, ki je protestirala, ker “ima kot samostojna podjetnica zaradi pogoja PCT 40-odstotni upad dohodka”.

Zoran Stevanović iz stranke Resni.ca je v svojem govoru tudi tokrat ponovil zahteve protestnikov. Med njimi je odprava vladnih ukrepov za zajezitev epidemije koronavirusa in pogoja PCT. Po prvih ocenah se je na Kongresnem trgu zbralo nekaj tisoč ljudi, nad Ljubljano pa po poročanju medijev kroži policijski helikopter.

Pozivi k protestu so tudi tokrat krožili na družabnem omrežju Facebook, zopet sta jih delili tudi t. i. civilna iniciativa Maske dol ter stranka Resni.ca Zorana Stevanovića. Slednji je nekaj ur pred začetkom protesta sporočil, da je Trg republike tokrat v celoti ograjen, zato bo shod danes potekal na Kongresnem trgu. Po poročanju medijev je med protestniki to povzročilo nekaj zmede, saj so nekateri vseeno prišli na Trg republike.

Policijska uprava (PU) Ljubljana je pred začetkom shoda opozorila, da bo zaradi Ljubljanskega maratona, ki se bo odvijal konec tedna, Trg republike ograjen, saj bodo tam postavljeni šotori in vsa ostala oprema, potrebna za izvedbo športnega dogodka. “Zaradi tega bo gibanje in zbiranje ljudi na tem mestu oteženo,” so pojasnili na PU Ljubljana.

Morebitne udeležence neprijavljenega shoda so pozvali, naj ne ovirajo in ogrožajo javnega prometa. “Med drugim je potrebno razumeti, da cestne povezave pogosto uporabljajo tudi ekipe za reševanje in da bi bilo zaradi tega ogroženo tudi življenje ljudi,” so sporočili s PU Ljubljana.

A žal je danes prišlo tudi do incidentov, saj so protestniki tolkli po avtomobilih ljudi, ko so se ti odpravljali od svojih domov.

Št. komentarjev: 3
  1. METULJ pravi

    ZELO MOTEN MESTNI PROMET BUSOV V LJUBLJANI VČERAJ ZARADI PROTESTNIŠKE RAJE, KI HODI PO CESTAH IN OGROŽA PROMET!! POLICIJA, JIH NE ZNATE POPISATI IN KAZNOVATI VSE TISTE, KI STOPIJO NA CESTO NA PREPOVEDANEM MESTU?!! OPRAVLAJTE SVOJE DELO KONČNO TUDI V TEH PRIMERIH!!

  2. franjo pravi

    Policija je včeraj spet zelo slabo opravila svoje delo! Olaj postroji jih že enkrat končno!

  3. raft pravi

    Srbe je potrebno odstraniti iz Slovenije.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen