[Pikirali in se zaleteli v dvonadstropno stavbo] V nesreči manjšega zasebnega letala v Milanu osem mrtvih

0

Manjše zasebno letalo se je danes zaletelo v stavbo na obrobju italijanskega Milana, pri čemer je umrlo vseh osem ljudi, ki so bili na krovu, poročajo italijanski mediji.

Letalo pilatus PC-12, namenjeno turističnim poletom, je po navedbah italijanske agencije za varnost v letalstvu (ANSV) vzletelo nekaj po 13. uri z milanskega letališča Linate in bilo je na poti v mesto Olbia na Sardiniji.

Približno 10 minut po vzletu se je zaletelo v dvonadstropno zgradbo, ki so jo obnavljali, tako da je bila v času nesreče prazna. V njej so sicer pisarne, pa tudi parkirišče za avtobuse. “Trk je bil uničujoč,” je pojasnil predstavnik milanskih gasilcev Carlo Cardinali.

“Letalo se je zaletelo v zgradbo in zagorelo,” pa so zapisali na ANSV. Na kraj so prišli gasilci, policisti in reševalci. Gost, temen dim se je videl nekaj kilometrov daleč. Zgorelo je tudi nekaj avtomobilov, ki so bili v bližini.

Na letalu so bili pilot, kopilot in šest potnikov, med njimi tudi otrok. Vsi so umrli, navajajo italijanski mediji.

Italijanska agencija za varnost v letalstvu je sporočila, da je sprožila preiskavo dogodka in na kraj poslala preiskovalca. Na kraj je prišla tudi tožilka.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen