Vlada začela obisk v goriški statistični regiji

0

Vlada je s posvetom v Tolminu začela današnji obisk širše goriške regije. Župani 13 severnoprimorskih občin ter predstavniki ustanov in gospodarstva bodo s premierjem Janezom Janšo, ministri in drugimi vladnimi predstavniki na različnih lokacijah v regiji govorili predvsem o gospodarstvu, poplavni varnosti, infrastrukturi in turističnem razvoju.

Posvetu v Tolminu bodo sledili ločeni programi predsednika vlade ter ministric in ministrov.

Premier Janša bo iz Tolmina odšel v Spodnjo Idrijo, kjer bo obiskal družbo Hidria in se udeležil slovesnosti ob 50-letnici družbe. V popoldanskem času se bo srečal z županoma Vipave in Nove Gorice, Goranom Kodeljo in Klemnom Miklavičem.

Minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj bo v Bovcu podpisal pismo o nameri za gradnjo doma starejših občanov v Bovcu.

Regijski obisk bodo sklenili z javno tribuno o razvoju in perspektivah Goriške regije, ki se bo začela ob 19. uri v Novi Gorici.

Severnoprimorska ali goriška statistična regija pokriva 2325 kvadratnih kilometrov veliko območje, v regiji pa živi 118.525 prebivalcev.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen