Protestniki blokirali severno ljubljansko obvoznico, policija uporabila vodni top

0

Nasprotniki pogojev PCT, ki so se danes znova zbrali na ljubljanskem Trgu republike, so shod nadaljevali po ljubljanskih ulicah, med drugim po Celovški proti ljubljanski obvoznici. Ta je med Kosezami in Zadobrovo popolnoma zaprta. Policisti, ki so naznanili, da je protest razpuščen, so za preganjanje protestnikov uporabili vodni top.

Kot so navedli na policiji, je shod razpuščen z namenom zagotavljanja varnosti vsem osebam. Prav zato so uporabili tudi prisilna sredstva, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana. Vse protestnike so še pozvali, naj mirno zapustijo območje ljubljanske severne obvoznice ter upoštevajo navodila in ukaze policistov.

Nasprotniki pogojev PCT (preboleli, cepljeni, testirani) so se danes znova zbrali pred parlamentarnim poslopjem. Tokrat so se spomnili tudi na umrlo 20-letnico, pri kateri sumijo, da je umrla zaradi zapleta po cepljenju. Zbrane je nagovoril tudi njen oče.

Prisotni so tudi po tem dogodku zahtevali takojšnjo odpravo pogojev PCT in takojšen odstop vladajočih. Znova so bili kritični do vlade in aktualnega sklica državnega zbora, saj menijo, da jim oblast krati pravice in svoboščine.

Po programu na Trgu republike so protestniki shod nadaljevali po ljubljanskih ulicah. Najprej so se sprehodili do križišča med Gosposvetsko in Bleiweisovo cesto, nato pa po Celovški cesti nadaljevali čez Šiško proti ljubljanski severni obvoznici. Prometnoinformacijski center poroča, da je severna obvoznica zaprta med razcepoma Koseze in Zadobrova.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen