Premier Janša jasen: Vdor v poslopje RTV ali katerokoli drugo javno zgradbo je nasilje nad svobodo izražanja

3

Vdor v poslopje RTV Slovenija ali katerokoli drugo javno zgradbo po besedah predsednika vlade Janeza Janše nima nobene povezave s svobodo izražanja. “Je nasilje nad to svobodo. Storiti je treba vse, da se vsako samovoljno in nasilno prilaščanje javnega prostora in grožnje obsodi in kaznuje z enakimi vatli vedno in povsod,” je zapisal na Twitterju.

Ob današnjem zapisu na Twitterju je Janša objavil štiri fotografije. Ena je s petkovega vdora v prostore RTV Slovenija, druga s protesta na seji programskega sveta RTV Slovenija pred leti, ter fotografiji s protestov v Ljubljani in Kopru.

Ob zapisu je Janša na svojem profilu poobjavil več drugih zapisov. Med drugim je poobjavil tvit vodje poslanske skupine SMC Gregorja Periča, ki je zapisal, da se je začelo z motorko pred državnim zborom, nadaljevalo z napadi na poslance, zaposlene, sedaj pa z vdorom v RTV Slovenija, kar da najostreje obsoja.

Janša je med drugim poobjavil tvit, v katerem je njegov avtor zapisal, da “informativni program RTV Slovenija celo leto spodbuja nezakonite neofašistične proteste, vandaliziranje javnih institucij, anticepilske blodnje, rušenje ukrepov, pljuvanje poslancev, razne triglave, nagovarjanje k smrti dela volivcev, sedaj se pa čudijo, ko žanjejo, kar so sejali”.

Skupina protestnikov, ki nasprotuje trenutnim ukrepom za zajezitev širjenja novega koronavirusa, je v petek zvečer vdrla v prostore RTV Slovenije, pri čemer jim je uspelo vdreti v studio informativnega programa. Po informacijah STA naj bi šlo za gibanje Osveščeni prebivalci Slovenije pod vodstvom Ladislava Trohe, ki pred stavbo RTV tedensko protestira od spomladi. Na kraju dogodka je posredovala policija.

Št. komentarjev: 3
 1. raft pravi

  Velike mednarodne konference, ki je vsakoletni uvod v tukajšnjo zunanjepolitično jesen, se je udeležilo rekordno število predsednikov držav in vlad. Prišli so premierovi vzhodnoevropski zavezniki in voditelji iz jugovzhodne regije, povabljenci iz zahodne Evrope so udeležbo zavrnili. Razprave so zvenele kot ojačevalec Janševih suverenističnih stališč.

  Seznam udeležencev že vnaprej ni puščal dvoma, kakšne vrste forum si je letos omislila tukajšnja vlada. Že lanska mednarodna konferenca je bila škandalozna – v osrednji razpravi so sodelovali samo Vzhodnoevropejci, ki so se kosali v svojih nedemokratičnih idejah. Tokratni strateški forum, s postfašistko Giorgio Meloni med gosti, je bil nadgradnja
  ———————————
  Lepa in pametna Saša Vidmajer. Pa vendar, ali je res potrebno do kolena zabresti v fašizem, ko vzhodne države EU obravnavaš kot nekaj manj vrednega?

 2. ana pravi

  Enake vatle za vse, tudi za leve fašiste, ki vsak petek korakajo po naših ulicah.

 3. Re gornjim pravi

  Če pogledaš, kdo je med njimi – pojoči Troha, ki nima pospravljenega podstrešja, ti je jasno, s kakim folkom imaš opravka.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen