Premier Janša z državnim tajnikom Svetega sedeža kardinalom Parolinom o prioritetah slovenskega predsedovanja Svetu EU in tudi o odnosih med Slovenijo in Vatikanom

0

Predsednik vlade Janez Janša se je danes srečal z državnim tajnikom Svetega sedeža kardinalom Pietrom Parolinom. Teme njunega pogovora so bile prioritete predsedovanja Slovenije Svetu EU, odnosi med Slovenijo in Svetim sedežem, epidemiološke razmere v Sloveniji, Evropi in po svetu ter druge aktualne teme, so sporočili z vlade.

Parolin se v Sloveniji mudi na uradnem obisku v okviru predsedovanja Slovenije Svetu Evropske unije, ob številnih bilateralnih srečanjih pa se bo udeležil tudi Blejskega strateškega foruma, je zapisano v vladnem sporočilu za javnost.

Janša se je po srečanju s kardinalom v večernih urah s soprogo Urško Bačovnik Janša udeležil svete maše, ki jo je na Brezjah na trgu pred baziliko Marije pomagaj daroval prav Parolin.

Državni tajnik Svetega sedeža kardinal Parolin se je s sveto mašo pri Mariji Pomagaj spomnil 25. obletnice obiska svetega papeža Janeza Pavla II. v Sloveniji ter 30. obletnice Slovenije. Mašo je daroval za Evropo in vse njene prebivalce.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen