(Migrantska invazija na Veliko Britanijo) Rokavski preliv v enem dnevu prečkalo rekordnih več kot 800 migrantov

0

Rokavski preliv je na krovu manjših čolnov minulo soboto prečkalo 828 migrantov, ker je največ doslej. Veliko Britanijo je skupno doseglo 30 čolnov, je pozno v ponedeljek sporočilo britansko notranje ministrstvo. Še približno 200 migrantom so pot preprečile francoske oblasti.

Število migrantov, ki poskušajo prek Rokavskega preliva priti na Otok, se v zadnjem času krepi. Število iz minule sobote je že peto rekordno letos. Pred nekaj manj kot dvema tednoma je v enem dnevu na ta način v Veliko Britanijo prispelo 592 ljudi, kar je bilo dotlej največ.

Skupno je prek Rokavskega preliva letos v državo prispelo že več kot 12.400 ljudi.

“Ta nevarna prečkanja iz varnih držav v EU so popolnoma nepotrebna in odločeni smo, da bomo onemogočili zlobne kriminalne tolpe, ki stojijo za njimi,” je sporočil za to področje pristojni predstavnik notranjega ministrstva Dan O’Mahoney. Po njegovih besedah si prizadevajo razmere reševati tako znotraj vlade kot s Francijo in drugimi državami.

V skladu z dogovorom med Londonom in Parizom bo Francija podvojila število policistov, ki patruljirajo na francoskih plažah. Poleg tega bo okrepila deljenje obveščevalnih podatkov ter iskanje ljudi, ki organizirajo prehode prek Rokavskega preliva, poroča britanski BBC.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen