Sydney zaradi širjenja okužb delta različice v dvotedensko karanteno

0

Zaradi naraščanja števila novih okužb z novim koronavirusom so danes za celotno avstralsko mesto Sydney razglasili dvotedensko karanteno, poroča britanski BBC. Ukrep zadeva približno pet milijonov prebivalcev.

Za več kot milijon prebivalcev središča in vzhodnega dela mesta so že v petek uvedli omejitve. Zaprtje javnega življenja zdaj velja za celo mesto in nekatera okoliška območja, ukrepi pa bodo veljali dva tedna.

V mestu so v zadnjih dneh potrdili več kot 80 novih primerov bolj nalezljive delta različice novega koronavirusa.

Premierka Novega južnega Walesa Gladys Berejiklian je izjavila, da bodo meščani v celotnem Sydneyju in okoliških območjih Blue Mountains, Central Coast in Wollongong morali ostati na svojih domovih do 9. julija.

“Ko gre za bolj nalezljivo različico, kot je delta, tridnevno zaprtje ni dovolj,” je dejala po poročanju francoske tiskovne agencije AFP. Opozorila je tudi, da se morajo pripraviti na morebitno povečanje števila okužb z v prihodnjih dneh.

V Avstraliji, ki je bila doslej uspešna pri zajezitvi širjenja covida-19, so od začetka pandemije potrdili manj kot 30.000 primerov okužbe z novim koronairusom. V državi s približno 25 milijoni prebivalcev je doslej umrlo manj kot tisoč covidnih bolnikov, poroča AFP.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen