Eden redkih Slovencev, ki je osebno poznal princa Philipa, je bil legendarni izumitelj Peter Florjančič

1

V kapeli sv. Jurija na windsorskem gradu so včeraj pokopali soproga britanske kraljice Elizabete II., princa Philipa, ki je umrl prejšnji teden. Pred pogrebnim bogoslužjem so vojvodo edinburškega, ki je bil star 99 let, v sprevodu pospremili njegovi najožji družinski člani.

Princa Philipa je osebno poznalo mnogo ljudi iz svetovnega jet seta, med njimi pa je bil tudi Slovenec, legendarni izumitelj Peter Florjančič. Slednji je prav tako umrl v visoki starosti lani novembra (dočakal je 101 leto).

PREBERITE ŠE TO: V 102. letu starosti je umrl legendarni izumitelj in svetovljan Peter Florjančič

Florjančič se je s princem Philipom družil predvsem v petdesetih letih prejšnjega stoletja nikjer drugje kot v mondenem Monte Carlu. Florjančič je sicer v Monte Carlu živel med leti 1946 in 1961. V svoji knjigi spominov z naslovom “Skok v smetano: izumitelj Peter Florjančič pripoveduje o svojem življenju” takole piše o svojem znanstvu s princem Philipom:

“Spomin me tako zanese tudi do angleškega princa Filipa. Ko je bil kasnejši mož angleške kraljice še fant, je bil šarmanten plejboj, o katerem so sanjale številne dame, tako da je imel polne roke čudovitega dela. Poznal sem ga tudi osebno, saj sva se videvala na družabnih srečanjih, predvsem na nepozabnih večerih, ob ruski glasbi, hrani, pijači in plesu. Te večere je prirejal general Polozov, ki se je v Rusiji boril proti revolucionarjem, nato pa je po sili razmer postal glavni organizator velikih pojedin in družabnih srečanj elite v Monte Carlu.”

Število komentarjev: 1
  1. Gabi pravi

    Legenda tale Florjančič.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen