Oblasti BiH ob meji s Hrvaško našle številne migrantske družine z več kot 100 otroki

0

Oblasti BiH so ta teden na območju ob meji s Hrvaško našle več kot 50 migrantskih družin z okoli 200 člani. Med njimi je več kot 100 otrok, so danes sporočili iz urada za obravnavo tujcev. Vse so premestili v sprejemne centre v unsko-sanskem kantonu.

Urad BiH za obravnavo tujcev je danes sporočil, da so v okviru okrepljenega nadzora območja ob meji s Hrvaško v zapuščenih hišah v mestu Bosanska bojna našli 53 družin s 199 člani. Med njimi je 105 otrok. Našli so tudi dva otroka brez staršev, so dodali po poročanju hrvaške tiskovne agencije Hina.

V zapuščenih objektih migranti niso imeli niti minimalnih pogojev za bivanje v zimskem času. V sodelovanju z Mednarodno organizacijo za migracije (IOM) so vse premestili v začasna sprejemna centra Borići v Bihaću in Sedra pri Cazinu.

Po zdravstveni oskrbi so jih namestili v del centrov, namenjen izolaciji v okviru epidemioloških ukrepov za preprečevanje širjenja novega koronavirusa.

Urad za obravnavo tujcev je sporočil, da so migrantski centri v unsko-sanskem kantonu povsem polni. Tam je trenutno več kot 3200 ljudi. Najmanj toliko pa jih je tudi v dveh sprejemnih centrih v okolici Sarajeva. V državi je po ocenah ministrstva BiH za varnost trenutno do 8000 migrantov.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen