Nove težave z okužbami v socialno-varstvenem zavodu Hrastovec

0

Potem ko so se zdravstvene razmere v Socialno-varstvenem zavodu Hrastovec prejšnji teden le začele umirjati in niso zaznali novih okužb, se je ta kljub spoštovanju vseh priporočil pojavila v njihovi dislocirani bivalni enoti Rožengrunt v občini Sveta Ana. Po pozitivnem testu ene od zaposlenih so vse stanovalce preselili v sivo cono na sedež zavoda.

Kot so sporočili iz zavoda, je trenutno pri njih v rdeči coni nastanjenih 16 stanovalcev, en pa je na bolnišničnem zdravljenju, pozitivnih je tudi je 17 zaposlenih.

Medtem so slabo polovico zdravih stanovalcev, ki so bili nastanjeni v športni dvorani v Voličini, že preselili nazaj na sedež zavoda. Ostale bodo preselili, ko se bodo razmere v zavodu normalizirale.

Po besedah direktorice Andreje Raduhe, trenutno večje kadrovske stiske v zavodu nimajo, prav tako jim ne manjka osebne varovalne opreme. Stanovalci, ki so nastanjeni v rdeči coni, se počutijo dobro in bolezen prebolevajo v lažji obliki, nekateri tudi brez vidnih simptomov.

“Za nami je prva adventna nedelja, zato so se zaposleni maksimalno potrudili, da so stanovalcem kljub poostrenim ukrepom pričarali praznično vzdušje. Tudi sicer jih bomo v decembrskem času razvajali s sladkimi dobrotami, več sadja in majhnimi pozornostmi. Animatorji se bodo potrudili, da bodo prazniki prijetni,” pravi direktorica zavoda.

Stanovalcem bodo nudili tudi dodatno psihosocialno pomoč, saj se zavedajo resnosti razmer, vendar jim obenem želimo omogočiti kar se da normalno bivanje, je še dodala Raduha.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen