Trump: Biden na predsedniških volitvah zmagal z manipulacijo

0

Ameriški predsednik Donald Trump je danes v tvitu prvič po volitvah 3. novembra zapisal, da je na volitvah zmagal njegov tekmec Joe Biden, a ob tem ponovil, da je na volitvah prišlo do goljufij. S tem se je Trump odzval na tvit, v katerem se voditelj televizije Fox sprašuje, kako je Biden lahko zmagal kljub šibki volilni kampanji.

“Zmagal je, ker so bile volitve zmanipulirane,” je zapisal Trump. Dodal je, da na njih niso bili dovoljeni opazovalci, podatke je tabuliralo podjetje Dominion v rokah skrajne levice, omenil pa je tudi lažne in tihe medije.

Družbeno omrežje Twitter je pod njegovim tvitom objavilo opozorilo: “Ta trditev o goljufijah na volitvah je sporna”.

Kmalu zatem je sedanji predsednik objavil še dva tvita, v katerih se je znova odmaknil od priznanja Bidnove zmage. “Zmanipulirane volitve. Zmagali bomo,” je zapisal v prvem. V drugem pa: “Zmagal je le v očeh lažnih medijev. Ne priznavam ničesar. Pred nami je še dolga pot. Te volitve so bile zmanipulirane”. Twitter je tudi pod tema objavama dodalo opozorilo o sporni trditvi o goljufijah na volitvah.

Demokrat Joe Biden je z zmagami po posameznih državah osvojil 306 elektorjev, prav toliko kot Trump leta 2016 proti Hillary Clinton. Za zmago je potrebnih 270 elektroskih glasov. Na nacionalni ravni je Biden dobil kakih 5,5 milijona glasov več od Trumpa.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen