Novica za “Šveda” Potrča: Na Švedskem število žrtev covida-19 preseglo 6000, premier v samoizolaciji

0

Na Švedskem je število žrtev covida-19 preseglo 6000. Švedski premier Stefan Löfven je zaradi primera okužbe v njegovem socialnem krogu v samoizolaciji. Opozoril je, da se razmere zaradi naraščajočega števila okužb slabšajo.

PREBERITE ŠE TO: “Dr.” Marko Potrč, ta “državotvorni” spletni vplivnež naj kar ostane na Švedskem, še kolcalo se mu bo po državnih honorarjih v višini 66.000 evrov!

Löfven je na Facebooku sporočil, da se je z ženo samoizoliral in da se bo kmalu testiral, ker je bila oseba iz njegovega socialnega kroga pozitivna na testu za novi koronavirus. “To je edina odgovorna stvar, ki jo je treba narediti v tej situaciji,” je zapisal premier.

Ob tem je opozoril, da se stvari hitro razvijajo v napačno smer. “Vse več ljudi je okuženih. Številni umirajo. To so resne razmere,” je dejal.

Löfven je pojasnil, da ni bil v neposrednem stiku z okuženo osebo, temveč z nekom iz njene bližine.
Čeprav je bila ta oseba na testu negativna, se je po nasvetu zdravnika odločil, da se bo samoizoliral.

Na Švedskem, kjer za zajezitev virusa niso uvedli tako strogih ukrepov kot v drugih evropskih državah, je od marca do junija za covidom-19 umrlo več kot 5000 ljudi. Število okužb in smrtnih primerov je nato upadlo. Od sredine oktobra število okužb in smrtnih žrtev znova narašča.

Danes so poročali še o petih mrtvih, s čimer je skupno število žrtev covida-19 doseglo 6002. V preteklih 24 urah so potrdili še 4034 primerov okužbe, od začetka izbruha pa 141.764, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen