Newyorške borze zaradi praznika zaprte; v Evropi vlagatelji zadržani

0

V ZDA danes praznujejo zahvalni dan, zato borze ostajajo zaprte. Medtem je v Evropi trgovanje zadržano, indeksi se še naprej držijo blizu izhodišč. Vlagatelji so nervozni zaradi uvajanja novih in podaljševanja obstoječih omejevalnih ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa, navaja francoska tiskovna agencija AFP.

Po navedbah AFP je ameriški zahvalni dan že tradicionalno dan, ko na evropskih borzah vlada umirjeno vzdušje. Obseg trgovanja je manjši kot običajno, indeksi pa večinoma nedaleč od izhodišč.

Tako je tudi letos. Indeks najpomembnejših delnic v območju z evrom Eurostoxx 50 je do 16. ure po srednjeevropskem času pridobil 0,25 odstotka. V Frankfurtu se je DAX zviševal za 0,19 odstotka in v Parizu CAC 40 za 0,06 odstotka. V Londonu je bil medtem FTSE 100 0,34 odstotka pod izhodiščem.

V sredo so indeksi na newyorških borzah trgovanje sklenili mešano. Dan potem ko je prvič v zgodovini presegel 30.000 točk, je indeks Dow Jones končal nižje, je pa nov rekord pri 12.094,40 točke zabeležil Nasdaq. Indeks 500 največjih ameriških podjetij S&P 500 se je oblikoval 0,16 odstotka pod gladino.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen