Maradonin dres “božja roka” bi na dražbi lahko dosegel ceno dveh milijonov dolarjev

0

Dres, ki ga je argentinski nogometni zvezdnik Diego Armando Maradona nosil na svetovnem prvenstvu 1986 v Mehiki, ko je z roko zabil gol Angliji in ki je bil kasneje označen kot “božja roka”, bi na dražbi lahko dosegel ceno dveh milijonov dolarjev, po poročanju hrvaške tiskovne agencije Hina trdi ameriški strokovnjak za športne spominke.

Dres je v lasti Steva Hodgea, ki je svoj dres po tekmi zamenjal z Maradono. “Šel sem skozi tunel, Maradona pa v nasprotni smeri. Slekel sem svojega in zamenjala sva ju tam in takrat,” je za medije povedal Hodge, ki je bil na terenu dlje od drugih nogometašev, saj je po tekmi na zelenici odgovarjal še na novinarska vprašanja.

Trenutno je dres sicer v angleškem nacionalnem nogometnem muzeju v Manchestru. “Vrednost dresa je težko oceniti, a vem, da lastnik zanj zahteva dva milijona dolarjev na privatni dražbi,” je za medije povedal David Amerman, strokovnjak za dražbe športnih predmetov. “To je povsem možno, saj so vrednosti v nogometu zelo poskočile.”

Ta dodaja, da bi bilo dva milijona sicer težko iztržiti, a ne vidi razloga, da kdo tega zneska ne bi bil pripravljen odšteti, če ima denarja pač dovolj. “Na dres ne morete kar nalepiti cene. A če najdete pravo osebo na pravem mestu, je to možno.”

Kot je še povedal, je bila na dražbi nedavno prodana Maradonova nogometna izkaznica za 10.000 dolarjev, pred nekaj leti pa je bila vredna vsega nekaj sto dolarjev.

“To je bilo pred njegovo smrtjo. Včeraj sem še eno videl na internetu za 20.000 dolarjev,” je še dejal Amerman, ki se strinja s tem, da gre pri dresu iz leta 1986 za unikaten izdelek in za obdobje po nogometaševi smrti.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen