[Kitajski virus] Princ William že aprila prebolel covid-19

0

Britanski princ William, ki je drugi v vrsti za britansko krono, se je že aprila okužil z novim koronavirusom, a okužbe ni obešal na veliki zvon, da ne bi razburjal naroda, poročajo britanski mediji.

Po navedbah časnika Sun je vojvoda Cambriški za covidom-19 zbolel kmalu za očetom, prestolonaslednikom princem Charlesom. Ta se je z novim koronavirusom okužil konec marca.

Vendar William s svojo okužbo ni želel razburjati države, še poroča Sun. Zgodbo je za BBC potrdil tudi neimenovani vir v Kensingtonski palači, kjer pa uradno o tem še molčijo.

“Pomembne reči so se dogajale in nisem hotel, da bi koga skrbelo zaradi mene,” naj bi princ dejal enemu od gostov na nekem dogodku. Dodal je, da je bil odločen, da mora življenje teči naprej kot običajno.

Princ se je po okužbi skupaj z družino izoliral v družinski hiši v Norfolku na vzhodu Anglije. Od tam je opravljal dolžnosti preko telefona in videokonferenc, zanj pa so skrbeli zdravniki iz palače, je še poročal Sun.

Imel pa naj bi precej težak potek bolezni. Virus naj bi ga precej prizadel. “Enkrat je precej težko dihal in seveda so bili vsi okoli njega precej panični,” je časniku še povedal neimenovani vir.

Njegov oče Charles je imel za razliko od Williama precej mil potek bolezni. Da je okužen, je sporočil 25. marca. Dva dni kasneje je okužbo potrdil tudi britanski premier Boris Johnson, ki je moral zaradi težav z dihanjem tudi v bolnišnico in celo na intenzivno nego.

Velika Britanija je sicer med najhuje prizadetimi državami v Evropi z novim koronavirusom. Doslej je zaradi covida-19 umrlo že skoraj 47.000 ljudi.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen