Dr. Milan Zver: Slovenski medijski prostor ni dovolj pluralen. Ob tem je dobršen del levih medijev v tuji lasti!

2

Evropski poslanci so danes na plenarnem zasedanju govorili o domnevnem vmešavanju Madžarske v medije v Sloveniji in Severni Makedoniji. V razpravi je sodeloval tudi evropski poslanec dr. Milan Zver, ki je uvodoma dejal, da je  razočaran nad intenco, ki jo ima ta točka dnevnega reda. “Predlagatelji zagotovo vedo, da je prost pretok kapitala ena izmed temeljnih svoboščin zavezništva; a to za njih očitno ni pomembno,” je dejal dr. Zver.

Nadaljeval je, da kolikor mu je znano, so investicije zasebnih madžarskih družb v skladu s pravom EU, transparentne, izključno poslovne in ekonomske narave ter ne morejo pomeniti vladnega vmešavanja v notranje zadeve Slovenije ali Severne Makedonije. “Nenazadnje je dobršen del levih medijev, ki imajo izrecni monopol pri oglaševanju javnih podjetij, v tuji lasti,” je dejal evropski poslanec.

Izpostavil je, da v  Sloveniji obstajajo problemi z mediji, saj so v veliki večini, zlasti mainstream mediji, levo usmerjeni. “Ni mogoče trditi, da je v Sloveniji medijski prostor uravnotežen in pluralen. Investicije v nove medije pa lahko povečajo pluralnost medijev in neodvisnost novinarjev, ki danes večinoma pišejo po diktatu oglaševalskih klik in levih političnih elit, ki dostikrat niti ne skrivajo simpatij s starimi in preživelimi vzorci komunikacije,” je dejal dr. Zver.

“Medijska sfera je asimetrična. In na levici bodo storili vse, da tako tudi ostane, saj jim omogoča nadzor nad medijskim prostorom. Slovenski demokrati pa želimo, da se razmerje izboljša, da se 10% delež alternativnih medijev, ki so desno usmerjeni, poviša! Zato so investicije iz tujine v tem smislu nadvse dobrodošle,” je svojo razpravo zaključil dr. Milan Zver.”

Št. komentarjev: 2
  1. Micka Kovačeva pravi

    Tej zverini se vidi, da nima svojega mnenja, ampak govori pač, kar mu naročijo!

  2. Repincl pravi

    Zanimajo pa ga tudi pedrske orgije v Bruslju in podpira madžarskega pedrskega evro diplomata, ki tam bil! Saj ne moreš verjeti!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen