Nekdanja prijateljica prve dame ZDA objavila posnetek pogovora o zapiranju otrok nezakonitih priseljencev, ko Melania tudi preklinja

0

Nekdanja prijateljica Melanie Trump Stephanie Winston Wolkoff je v četrtek, še preden je odjeknila novica o okužbi predsednika ZDA Donalda Trumpa z novim koronavirusom, objavila posnetek pogovora, v katerem prva dama ZDA močno preklinja, ko govori o ločevanju in zapiranju otrok nezakonitih priseljencev.

Stephanie Winston Wolkoff je na dolgem seznamu tistih, ki so napisali in prodajajo knjigo o predsedniku ZDA in prvi dami. V podkrepitev trditev v knjigi je v četrtek televiziji CNN dala nekaj zvočnih posnetkov pogovora v Beli hiši.

Šlo je za politiko Trumpove vlade, da nezakonitim priseljencem ob aretaciji na meji odvzame otroke in jih zapre posebej v kletke. Politika je bila namerna, da se prebivalce Latinske Amerike odvrne od nadaljnjih poskusov nezakonitega prehajanja meje.

Otroke so od staršev ločevali tudi v preteklih letih, ko je bil predsednik ZDA Barack Obama. Vendar le, če je bilo kaj narobe in na primer niso mogli z gotovostjo potrditi, da gre za otroke aretiranih staršev, ali ob sumu zlorab.

Melania Trump je bila ogorčena nad javnimi kritikami politike vlade svojega moža in posnetki to zgovorno prikazujejo. “Pravijo, da sem sokriva. Da sem ista kot on, da ga podpiram, da ne povem dovolj,” pravi Melania in s sočnim ameriškim izrazom zatrdi, da trdo dela pri pripravah na praznovanje božiča.

Potem spet udari z eno sočno o tem, da nikomur ni mar za božič in okrasitev Bele hiše. “Ampak to moram to delati. Potem to naredim in potem pravijo, kaj pa otroci, ki so jih ločili?” pravi Melania in spet uporabi izraz, ki ni za objavo, ter potarna, da mediji Obami tega niso delali.

Sama naj bi skušala ponovno združiti otroka s starši, vendar ni nihče poročal o tem, in Melania pravi, da zato, ker so mediji liberalni. Otroku naj bi skušala najti mamo, vendar ni šlo kljub njenemu trudu, ker obstajajo zakoni in pravila.

Winston Wolkoffova jo je na skrivaj posnela poleti 2018, ko je že zbirala gradivo za knjigo in za obrambo pred pričakovanimi tožbami, kar je naravni del posla s Trumpovo družino.

Melania Trump med drugim na posnetkih govori, da so bili otroci, ki so jih zaprli, navdušeni, ker so videli, da bodo imeli lastno posteljo in omaro z oblekami in jim ne bo treba spati na tleh kot v domačih državah. “Lepo se skrbi zanje pri nas. No ja, niso s starši, kar je žalostno. Ampak ko pridejo sem sami ali s tihotapci, potem je treba nekaj narediti.”

Prva dama ZDA je prav tako podvomila v resničnost izjav nezakonitih priseljencev, da bežijo od doma v strahu za lastno življenje. “Pravijo, da jih bodo ubili člani tolp, da je zelo nevarno. Ni res. Niso profesionalci, ampak jih drugi učijo, kaj naj povedo, ko pridejo, da lahko potem ostanejo. Zlahka bi ostali v Mehiki, kar pa nočejo, ker Mehika ne skrbi zanje tako kot Amerika,” je dejala slovenska priseljenka v ZDA.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen