Matej Mohorič po padcu končal Vuelto

0

Slovenski kolesar Matej Mohorič, ki je med sredino drugo etapo dirke po Španiji med spustom padel, a vseeno prišel v cilj, je zaradi posledic nesreče že končal Vuelto, so danes sporočili iz njegove ekipe Bahrain McLaren. Zapisali so, da ima Mohorič komplicirani zlom lopatice, kar je potrdil šele poznejši rentgenski pregled v Pamploni.

“Izvid rentgenskega slikanja je pokazal, da ima kolesar komplicirani zlom lopatice. Operacije ne bo potreboval, kost pa se bo celila nekaj tednov,” je po podrobnejšem pregledu v Pamploni sporočil zdravnik moštva Simone Uliari.

“Počutim se dobro, vendar zaradi zloma ne bom mogel nadaljevati dirke. Škoda za nesrečo, saj sem imel že za drugo etapo visoke cilje, pa še nekaj etap je na sporedu, kjer bi lahko dosegel dober rezultat,” pa je po opravljenem pregledu za klubsko spletno stran povedal Mohorič.

Vuelta, na kateri ima rdečo majico vodilnega po dveh etapah oblečeno lanski zmagovalec Slovenec Primož Roglič, se bo danes nadaljevala s 166,1 kilometra dolgo etapo Lodosa – Vinuesa.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen