Dušan Zorko predčasno zapušča položaj generalnega direktorja 2TDK

0

Dušan Zorko predčasno zapušča položaj generalnega direktorja projektnega podjetja 2TDK, ki ga je nastopil januarja lani. O menjavi uprave družbe, katere član je poleg Zorka tudi Marko Brezigar, danes razpravlja nadzorni svet družbe, so za STA potrdili v projektnem podjetju.

Nadzorni svet podjetja 2TDK je Zorka za generalnega direktorja imenoval januarja lani. Na položaju je nasledil dotedanjega direktorja Žarka Sajića in postal tretji direktor podjetja, ki ga je leta 2016 za vodenje največjega infrastrukturnega projekta v državi ustanovila vlada Mira Cerarja. Najprej je družbo vodil Metod Dragonja.

Pod vodstvom sedanje uprave je projektno podjetje naredilo več pomembnih korakov na poti uresničevanja na nekaj več kot milijardo evrov ocenjenega projekta. V tem trenutku teče postopek oddaje glavnih del na projektu med Divačo in Koprom.

Prejšnji mesec je Evropska komisija Sloveniji za projekt namenila še 80 milijonov evrov kohezijskih sredstev za projekt, tako Zorko kot minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec pa sta tedaj izpostavila, da gre za pomembno etapno zmago, ki sta jo pripisala tudi dobremu sodelovanju med ministrstvom in projektnim podjetjem.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen